Ostano v stiku z novostmi

Naroči se na novičke

[contact-form-7 404 "Ni najden"]

info@beautypoint.si

Top

Ste tudi vi med tistimi, ki si želite, da bi vaša koža ostala napeta in sijoča dalj časa? Vas motijo gubice na obrazu? Nič čudnega – dan danes si vsak izmed nas želi ohraniti mladosten in zdrav videz telesa, s tem pa je nujno povezan tudi videz kože obraza. Načinov nege kože je veliko. Seveda lahko za mladosten videz kože v veliki meri poskrbimo že z zdravim načinom življenja in predvsem z zdravo prehrano. Koži moramo priskrbeti predvsem zadosti antioksidantov, ki bodo lahko učinkovito delovali v boju s prostimi radikali, ki v celicah telesa nastajajo ves čas in skrbijo tudi za to, da se celice našega telesa starajo. Antioksidanti bodo proces staranja nekoliko upočasnili. Vendar je dejstvo, da se v koži s starostjo nekatere snovi pričnejo porabljati in če želimo ohraniti naraven in mladosten videz kože, moramo pričeti z nadomeščanjem teh snovi.

Ena izmed snovi, ki se v koži v mladosti tvori sama, s starostjo pa se tvorba preneha in koncentracija se prične zmanjševati, je hialuron. Hialuron ali nekoliko bolj poznan termin hialuronska kislina, je naravna sestavina človeškega telesa. Med drugim jo najdemo v tekočini okoli očesnega zrkla, pa tudi v vezivnih in živčnem tkivu, seveda pa je prisotna še v koži ter sklepih. Hialuronska kislina je za kožo pomembna predvsem zaradi tega, ker je v tkivih sposobna zadrževati velike količine vode – koža pa tako ostaja vlažna in napeta. Pomanjkanje hialuronske kisline bomo tako opazili predvsem kot suho in neelastično kožo, pojavile pa se bodo tudi prve gube.

Mlada koža se lahko pohvali predvsem s svojo prožnostjo, čvrstostjo ter elastičnostjo. Poleg tega pa ima mlada koža tudi debelejši dermis, v njem pa se nahaja več kolagenskih vlaken kot v starejši koži. O kolagenu bomo sicer podrobno pisali v našem naslednjem blogu, danes pa se bomo posvetili hialuronski kislini

Kako ohraniti mladosten videz kože s pomočjo hialuronske kisline?

Uporaba hialuronske kisline sega že več kot 40 let v preteklost, ko so to snov prvič uporabili pri očesnih operacijah. Dan danes jo vbrizgavajo v kolena in ostale sklepe v primerih ostoartritisa. Hialuronsko kislino dodajajo tudi k izdelkom za celjenje poškodb oziroma ran, še bolje pa jo poznamo kot sestavino številnih kozmetičnih izdelkov za suho kožo in izdelkov proti gubam – predvsem zaradi izjemne sposobnosti zadrževanja vode. Prav zaradi tega dan danes skoraj ne bomo našli anti-age kreme, ki ne bi vsebovala hialuronske kisline.

Hialuronski kislino lahko v zgornje sloje svoje kože povsem varno vnesemo s pomočjo različnih kozmetičnih izdelkov, kot so na primer kreme ali serumi. Poznamo pa tudi številne postopke, ki jih izvajajo v dermatoloških ordinacijah, kjer hialuron vbrizgavajo v globje sloje kože. Vendar za domačo uporabo in nego kože največkrat v popolnosti zadostujejo kreme s hialuronsko kislino, ki jih je priporočljivo redno uporabljati.

V človeškem telesu lahko najdemo več tipov hialuronske kisline. Za zdravje kože sta najvažnejša naslednja dva tipa hialurona  – visoko molekularna-makro hialuronska kislina in mikro hialuronska kislina. Visoko molekularna kislina pomaga pri hidrataciji in glajenju kože, mikro hialuronska kislina pa prodre do epidermisa ter koži vrača jedrost.

Kdaj je priporočljivo pričeti z uporabo kreme s hialuronsko kislino in na kaj biti pozoren pri izbiri produkta?

Pri izbiri kreme je potrebno biti previden. Samo zato, ker opazimo, da krema vsebuje hialuronski kislino, ni nujno, da je ta krema pravšnja za nas. Velikokrat lahko v svetu kozmetike zasledimo mnenje, da je hialuronska kislina namenjena predvsem zreli koži. To ne drži popolnoma. Koža začne zaloge hialurona izgubljati relativno hitro, zato ga je treba precej kmalu tudi nadomeščati. Priporočljivo je, da pričnemo hialuron nadomeščati v dvajsetih letih.

Ko pričnete z uporabo izdelkov s hialuronom, pravzaprav skoraj ni meja. Uporabljajte jih vsak dan, zjutraj in zvečer, tako bo učinek še boljši. Vendar je pri izbiri izdelkov nujno biti pazljiv in izbirati izdelke, ki so prilagojeni vašemu tipu kože. Prav tako se je nujno posvetiti jutranji in večerni rutini nege obraza in ne preskakovati njenih korakov. Mnoga dekleta so zvečer pogosto preveč utrujena in se jim z detajlnim čiščenjem obraza in nanašanjem izdelkov za nego pred spanjem enostavno ne ljubi ukvarjati. To je več kot velika napaka, saj bomo prav s pravilno in dosledno nego obraza zagotovili, da bo koža na obrazu ostala mladostna. 

Obišči nas na družbenih omrežjih.