Ostano v stiku z novostmi

Naroči se na novičke

[contact-form-7 404 "Ni najden"]

info@beautypoint.si

Top

Beauty Point

Prihaja poletje in verjetno se prav vsi veselimo prijetnih toplih sončnih žarkov in temnejše kože, ki pride s tem letnim časom. Vendar previdno! Sončenje vaši koži lahko tudi precej škoduje. Ne samo, da ob nepravilni zaščiti povzroča možnost nastanka kožnega raka, pač pa kožo tudi precej postara, jo naredi ne-prožno in povzroči nastanek gub. Zato se je potrebno, če bomo zunaj preživeli veliko časa, tudi primerno zaščititi.

Zakaj nam sončna svetloba škoduje?

Sončna svetloba oddaja pester nabor ultravijoličnih žarkov. Prav ultravijolični žarki so krivi, da sonce naši koži tako zelo škoduje. Ultravijolične sončne žarke lahko razdelimo v tri skupine:

  • UVA žarki so dolgovalovni in prodirajo globlje v kožo. V preteklosti je veljalo, da ti žarki niso škodljivi, novejše raziskave pa so pokazale, da tudi UVA žarki pomembno vplivajo na staranje kože in na nastanek kožnega raka.
  • UVB žarki so srednjih valovnih dolžin. Prodrejo v zgornje plasti kože, kjer povzročajo vnetje in sončne opekline.
  • UVC žarki so kratkih valovnih dolžin in nam niso nevarni.

Seveda je ena izmed prvih posledic nepravilnega sončenja, ki jo boste opazili, opečena koža. Koža bo postala rdeča, s skrajnih primerih pa lahko tudi otečena ali pa se bodo na njej celo pojavili mehurčki.

UV-žarki pa poleg zgoraj opisanih akutnih učinkov, ob konstantnem izpostavljanju povzročajo tudi kronične spremembe na koži. Med te štejemo poškodbe elastičnih in kolagenskih struktur kože, kar se lahko začne kazati že po 30. letu z drobnimi gubicami, suho kožo, pojavom pigmentiranih lis, starostnih bradavic, tanjšanjem kože, v kasnejših letih pa s pojavom predrakavih in rakavih sprememb.

Ker preveč sonca spremeni strukturo kože in zmanjša njeno elastičnost pa se bo vaša koža z leti izpostavljenosti soncu postarala, vidne bodo gube, koža pa bo tudi uvela in bolj trda.  

Kako poskrbeti za varno sončenje?

Seveda si kljub vsemu vsi želimo sproščenega poletja, morda nekje ob morju ali pa v planinah, kjer se soncu težko izognemo. Zato je potrebno poskrbeti za primerno zaščito.

Nanesite zadostno količino kreme za sončenje

Eno izmed najboljših in tudi najbolj razširjenih zaščit proti soncu predstavlja krema za sončenje. Kljub vsemu pa raziskave kažejo, da ljudje v povprečju na telo nanesemo premalo kreme. Če nanesemo premalo kreme, je zaščitni faktor bistveno nižji. Nekatere raziskave kažejo na to, da ljudje kremo za sončenje zaradi premalo koncentriranega nanosa razrečdčimo za kar 30%. Če na primer kupite kremo z zaščitnim faktorjem 30 in je potem nase ne nanesete dovolj, se s tem zaščitni faktor razredči. Če se razredči na eno tretjino, kot so največkrat pokazale raziskave, potem ste dejansko zaščiteni le s faktorjem 10, kar je vsekakor premalo. Dermatologi zato svetujejo uporabo kreme s faktorjem 50.

Opozorimo naj še na to, da kreme, ki ste jih odprli prejšnje poletje ne ponujajo več zadostne zapčite in jih je bolje zavreči. Zaščitne sestavine v njih namreč po tolikšnem času izgubijo zaščito pred UV-žarki in takšna kremavas ne bo več zaščitilač. Zato je smiselno kremo, ki ste jo odprli lansko poletje in je niste porabili do konca, zavreči ter kupiti novo.

THALGO – poskrbite za vašo kožo

Tukaj pa se zelo veliko ljudi znajde pred dilemo – za katero kremo se pravzaprav odločiti.

THALGO AGE DEFENCE SUNSCREEN CREAM SPF 50+ je prijetna krema, ki je primerna za vsak tip kože. Poleg tega krema navdušuje tudi s tem, da ne pušča belega videza. Ten kože je enakomeren, koža pa je odlično zaščitena.

THALGO AGE DEFENCE SUNSCREEN

Preizkusite jo.
Obišči nas na družbenih omrežjih.